Onze Chef Marc Rewinkel, heeft zijn expertise opgedaan in vele sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Hij zette zijn eerste schreden in het culinaire vak bij het destijds zeer gerespecteerde restaurant “de Prins Oranje” in Baarn. Daarnaast voer Marc als sommelier twee jaar mee op het ‘vijfsterrenplus’ cruiseschip the Queen Mary 2 en kookte hij exclusief voor sterren als Lionel Richie en Madonna. Verder werkte hij in keukens van vermaande sterrenrestaurants zoals Auberge De Hoefslag, Gravin van Buren, het Amstel Hotel en bij het wereldberoemde Noord-Spaanse El Bulli. Ook kookte hij als Chef bij de Kastanjehof in de Lage Vuursche, waar hij een Bib Gourmand ontving. 

Hoe ziet hij zichzelf? Chef? Kok? Docent? Entertainer? Culinair entertainer, antwoordt Rewinkel, die praat zoals hij kookt: gepassioneerd, met liefde voor het vak en kennis van zaken. “Noem me Marc of Chef. Het eten moet een wow gevoel geven net als de entourage en de gehele beleving.”
“Van kop tot staart, dat is echt koken.” Zegt Rewinkel. “Onzin een dier dood te maken voor een stukje ossenhaas, het meest oninteressante stuk vlees. Ik gebruik liever de bavette, diamant stuk of de wang van de koe. Veel meer smaak! Als je kennis hebt van je product kan je al veel beter koken.”

Rewinkel woonde en werkte zeven jaar in Catalonië. “Met de buurvrouw van 90 gingen we het bos in om kruiden, morieljes en fruit te plukken. Daar groeien de mooist denkbare granaatappels. In de winter met mijn zoon krabbetjes vangen, om er soep van te maken. Aansluitend met een goed glas wijn van de zon genieten. Heerlijk. Het leven is te kort om te stressen.”

Chef Marc Rewinkel.